Maartenskerk

Orgelconcerten Tiel


Blog

Ries van Vrouwerff begon zijn loopbaan als organist in juni 1971 in de Ebenhaëzer-kerk en in de St. Maartenskerk in Tiel. Later, in 1973, werd hij uitsluitend in de St. Maarten organist, samen met Ton Velberg. Vaak nam hij een zangersgroepje van de mavo-school, waar hij werkte, mee naar de zondagse dienst om ook op die manier te werken aan de invoering van het toen nieuwe Liedboek. In 1976 verhuisde hij naar Aalten en werd organist in de Hervormde Kerk van Laren (Gelderland) en later ook in de oude Helenakerk van Aalten.
Auteur: WAW
Kijk ook op: Ries van Vrouwerff
06-09-2022
Studiedagen “César Franck en tijdgenoten” Nicholson-orgel Schagen Als er één componist is die bij veel orgelmuziekliefhebbers gevoelens van sympathie en bewondering oproept, dan is dat César Franck. Zijn oorstrelende melodieën hebben het hart van menigeen veroverd. Dit jaar vieren we dat Franck tweehonderd jaar geleden werd geboren. Veel organisten zullen dit jaar vaker een werk op de lessenaar zetten van de “Maître Angélique”, zoals Franck door zijn leerlingen werd genoemd. Franck was vanaf 1858 organist van de Parijse St. Clothilde, waar hij een orgel bespeelde van Aristide Cavaillé-Coll. Voor dit orgel schreef hij orgelwerken die niet meer weg te denken zijn uit het repertoire van de organist.
Auteur: WAW
Kijk ook op: Studiedagen “César Franck
02-07-2022
Het Improvisatie-concours in 2022 Improvisatie op orgel, het op het scherpst van de snede spontaan muziek maken, vormt het hart van het festival. Al snel na het allereerste Improvisatieconcours, in 2022 71 jaar geleden, groeide het Haarlemse Orgelfestival uit tot een begrip tot ver buiten de landsgrenzen. Ook dit jaar delen acht vooraanstaande improvisatoren uit vijf landen hun passie voor dit instrument en deze vorm van musiceren met het publiek. Het 54e Haarlemse Internationale Improvisatieconcours vindt plaats op woensdag 20, vrijdag 22 en zaterdag 23 juli 2022. Het wordt gehouden op verschillende orgels in Haarlem. Het materiaal voor de improvisatieopdrachten zal door verschillende kunstenaars worden gemaakt, en zal niet alleen muzikaal zijn! Net als in 2016, 2018 en 2021 worden, naast de traditionele improvisatiestijlen, ook nieuwe en experimentele improvisatietechnieken op en met het orgel geïntroduceerd. De deelnemers aan het Improvisatieconcours 2022 werden anoniem geselecteerd door een internationale jury, bestaande uit Ansgar Wallenhorst (D), Zuzana Ferjenčíková (SLO/A) en Jan Hage (NL). Zij beoordeelden opnames die werden ingezondern door 16 organisten van over de hele wereld. De geselecteerde deelnemers zijn: Sebastian Benetello (D) Marcel Eliasch (D) Niklas Jahn (D) Cyril Julien (CH) David Kiefer (D) Harmen Trimp (NL) Wouter van der Wilt (NL)
Auteur: WAW
Kijk ook op: Orgelfestival
09-06-2022
Internationaal Martini Orgelconcours zomer 2022 De tweede editie van de ‘International Martini Organ Competition Groningen’ (IMOCG) zal plaatsvinden in de zomer van 2022, in de week van 31 juli t/m 6 augustus. Na de eerste succesvolle editie van de Martini Organ Competition in 2017 werden al snel plannen gesmeed om er een tweejaarlijks concours van te maken, in afwisseling met het andere grote orgelevenement in Groningen, het Schnitgerfestival. Vorig jaar zou de tweede editie plaatsvinden, maar door de coronapandemie kon deze helaas niet doorgaan. Er werd besloten om het concours twee jaar uit te stellen. De inschrijving voor 2022 is open voor jonge organisten (tot 35 jaar) van over de hele wereld. De organisatie is in handen van Stichting Groningen Orgelstad, in een samenwerking met de Martinikerk en het Prins Claus Conservatorium.
Auteur: Wim Wijnen
Kijk ook op: Orgelconcours Groningen
17-04-2022
ORGELWANDELTOCHT DEN HAAG Op zaterdag 30 april a.s. zal in Den Haag een orgelwandeltocht plaatsvinden, georganiseerd door de Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK). Tijdens korte concerten van een half uur zullen zes Haagse binnenstad orgels klinken. Tussen de concerten is er voldoende gelegenheid om naar het volgende concert te gaan.
Auteur: Wim Wijnen
Kijk ook op: Haags orgelkontakt
17-04-2022
orgeldag Zaterdag 14 mei 2022 Orgeldag Noord-Nederland. Het is ieder jaar op de tweede zaterdag in mei feest voor vele orgelminnaars. Al vele jaren is deze dag als Orgeldag Noord-Nederland bekend, een dag waarop in Noord Nederland en met name in de provincie Groningen van heel veel kerken de deuren geopend zijn en orgels kunnen worden bespeeld.De organisatie van deze dag, die bij de Stichting Hinsz-orgel Leens ligt, is alleen maar mogelijk door de medewerking van vele plaatselijke kerkbestuurders en vrijwilligers. Traditiegetrouw wordt deze dag besloten met een orgelconcert in de Petruskerk van Leens.
Auteur: Wim Wijnen
Kijk ook op: Hinzorgel Leens
17-04-2022
BACH Complete Organ Works 8 North German influences PIETER VAN DIJK Flentrop organ – Hauptkirche Sankt Katharinen, Hamburg Stellwagen organ – Jakobikirche, Lübeck
Auteur: Wim Wijnen
Kijk ook op: dmm-records
17-04-2022
Op donderdag 7 juli is het de beurt aan Jamie de Goei - Organist Grote Kerk 's Hertogenbosch
Auteur: Wim Wijnen
Kijk ook op: Website van Jamie
17-03-2022
Rob Nederlof heeft toegezegd om op donderdag 2 juni het maandelijkse concert in onze Maartenskerk te komen verzorgen. Het college in Tilburg heeft Rob Nederlof aangesteld als 1e Stadsorganist van Tilburg. Hij gaat dit doen voor een periode van 2 jaar. Zijn 1e concert als stadsorganist was op zaterdag 11 september in de Heuvelse kerk tijdens de Nationale Orgeldag.
Auteur: Wim Wijnen
Kijk ook op: Website Tilburg
10-03-2022
Deze week overleed de bekende organist en componist Jan Welmers. In de jaren 90 ben ik vaak bij hem thuis geweest om hem te leren omgaan met de muziektekstverwerker en heb ik ervaren wat een inspirerende man hij was.
(Wim Wijnen)
Auteur: onbekend
Kijk ook op: Jan Welmers - Litanie
08-03-2022
De gemeente wil ervoor zorgen dat Tiel zoveel mogelijk actieve en veerkrachtige inwoners krijgt en behoudt door middel van deelname aan cultuur. Ook wil de gemeente investeren in een levendige en aantrekkelijke stad en in de aantrekkingskracht en kwaliteit van het stadscentrum. Daarom verleent de gemeente subsidie voor culturele activiteiten die hieraan meehelpen.
Auteur: onbekend
Kijk ook op: Tiel subsidie cultuur
05-03-2022
Stel, u wilt bij een trouwerij, uitvaart of andere gelegenheid een lied zingen of spelen met piano- c.q. orgelbegeleiding. Via de email kunt u arrangeerverzoeken indienen voor: koorzettingen, liedzettingen, orgel-en pianobewerkingen, arrangemen-ten voor kleine instrumentale bezetting etc. Ook kan er een boeking overlegd worden, zodat ik zelf orgel of piano kom spelen bij een trouwerij, uitvaart of andere gelegenheid.
Auteur: onbekend
Kijk ook op: benmiddeldorp
03-03-2022
De serie "orgelconcerten op de eerste donderdag van de maand" heeft een eigen Facebook pagina. Een bezoekje waard.....
Auteur: onbekend
Kijk ook op: facebook
03-03-2022
In maart gaan de concerten in de Tielse Maartenskerk weer van start
Auteur: onbekend
Kijk ook op: Orgelconcerten Tiel
02-03-2022
Deze website bevat geen cookies
Copyright © All rights reserved | Orgelconcerten Maartenskerk Tiel - Wim Wijnen-Software Tiel     
Iedere eerste donderdag van de maand is er een orgel- of een orgel-plus-concert in de Maartenskerk te Tiel
De concerten beginnen om 20.00 uur - De toegang tot deze concerten is gratis
Wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten - Na afloop wordt koffie en thee geschonken